Terug naar Therapie

Oefentherapie Mensendieck

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een onjuist/ongunstig houdings- en bewegingspatroon en bijvoorbeeld moeilijk kunnen ontspannen. Door weer bewust te worden van je houding/beweging, (spier)spanning/ontspanning, ademhaling, gedachtes en emoties en de wisselwerking hiertussen, kom je weer in balans en kun je met de oefeningen en adviezen die je gehad hebt, uiteindelijk zelfstandig verder.

Ervaringen van cliënten, evenals diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Cesar/Mensendieck vaak zeer goede resultaten worden behaald.

Wanneer oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck wordt binnen ‘Kind en Zorg Zwolle’ ingezet voor houding/beweging, balans/stabiliteit, ontspanning, slaapproblemen, belastbaarheid opbouwen, plas- en poepproblemen en pijnklachten van bijvoorbeeld buik, rug, nek/schouders en hoofd.

Behandeltraject

Oefentherapie Mensendieck is meestal onderdeel van een multidisciplinaire behandeling binnen ‘Kind en Zorg Zwolle’

De frequentie en het aantal behandelingen wisselt per kind en wordt u na de intake als onderdeel van het behandelplan voorgesteld.